Jul 9, 2019, 11:40 AM

Нова луна 

  Poetry » Phylosophy
200 0 0

 

Тази вечер си жълтица.

Светиш и напътстваш.

Виждам със притворени очи.

Селянинът в притчата

на моста -

мисли навика да победи.

Ден до пладне.

Ти си нощна птица.

Строго пазиш

сливите за смет.

Чука на отворена врата

късметът –

сляп от лунния ти нов портрет.

 

 

© Христина Комаревска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??