Jan 1, 2014, 1:31 PM  

Новата година 

  Poetry » Other
333 0 3

Държавен мъж щом словото си свърши,
в ефир щом прозвучи познат сигнал,
ще дойде Новата, но не със Пършинг –
с ракети и със огън от бенгал.

Ще гръмнат коркови куршумни тапи
в надвиснал над софрите ни таван.
Ще хвръкнат на площада ни калпаци,
в хорото ще се хване кмет пиян.

На къщи и на сгради силуети
ще пламват на небесен тъмен фон.
Лицето ти навярно ще засвети
щом спомниш онзи сватбен мил файтон.

И твоят мъж, аз знам, ще те целуне
(в годината ще бъде май веднъж),
но няма между вас искра да лумне,
тъй както бе до теб с обичан мъж.

Ти виж навън! – ракетата просветва,
в сърце отеква сетният гърмеж
и времето на Новата зацепва
до следващия празничен цъфтеж... 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??