Ново начало…
Започни да ме гледаш с горещи очи,
какво, че отвътре изгаряш.
Гласът ти от огън по-топло звучи
и думите точно в сърцето попадат.
Започни да ме гледаш с моментна магия,
не я крий дълбоко, тя все ще е там,
не бягай от нея, напротив - пусни я.
От мойта поискай и аз ще ти дам.
Започни да ме гледаш с трептящи сълзи,
разкрий се пред моята нощна заблуда
и в сянката сутрин, в дъжда, в тихи дни -
откривай ме все по-различна и друга.
Започни да ме гледаш с горещи очи,
събличай по някоя делнична дреха,
дъха ти да чувам, страстта да личи...
Не искам да бъда приют и утеха!
А ти да ме гледаш с отчаян копнеж,
да знам, че отвътре изгаряш
и пак, разтопена след буен палеж,
да искам нощта да повтаряш!
© Надя Василева All rights reserved.