Този вой - ще продължава.
Вечно някой ще реве:
Много хора в таз държава
искат руско дередже.
Искат, тук да стъпи Путин
с кървавия си ботуш
и да бъдем пак република
на съветския съюз.
Искат Лади и Москвичи,
телевизори Рубин.
За парфюм на Нина Ричи
две години да пестим.
Искат лагери в Скравена!
Бонове за Кореком.
Чужди паметници с Ленин!
По банан годишно в дом.
Искат, пак от черна Чайка
да ни маха топ идиот.
Тях пък - партията майка
да ги храни цял живот.
Искат! И с надежда чакат
тук съветската воня!
Може би… ще я дочакат!
Някога… но не сега!
Юри Йовев
Януари 2024 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.