Feb 15, 2009, 10:49 AM

Някога, преди 

  Poetry » Love
973 0 8
Някога, преди
Ти беше малка, малка,
в края на пубертета.
Аз, възмъжаващ още мъж.
Прекрасен брод преминах,
тръпнещ, бях пред теб.
Много вечери подред
в прегръдка топла, неведнъж,
стаени и безмълвни, за дълго
забравяхме останалия свят.

Какъв ужасен кръстопът!
нечакана раздяла,
неполучени писма,
сплетни и други...
И всеки по своя път.

Случайна среща.
Зряла, недолюбена жена.
Застаряващ вече мъж.
Както и преди,
незнайно защо и как,
замаян, до теб се озовах.

Не се познахме,
не си признахме,
неудобно, неловко беше.
По-добре да замълчим.

Вместо домашното огнище,
приюти ни временна камина.
Любихме се жадно, безпощадно,
след толкова пропуснати години.

Вече укротени, потънали в мисли,
прегърнати, камината следим -
съчките оскъдни, тихичко горят,
плакани сълзи огъня гасят.
Съпрузи, деца и внуци -
невинни, мили същества,
между нас - невидима стена.

Това едва ли ще попречи,
на стотици километри
от първата любов,
две докоснати сърца
съзвучно да туптят.

© Кан All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??