Подготвят ги от много от малки -
религията си да оценят!
Велики ли са или жалки,
критиците след нас ще разрешат...
Те също не са хора от горите!
Те също след проблемите търчат!
От малки са с Корана във главите
и повече във Моските стоят.
Религията си над всичко величаят!
Жените им забулени стоят!
Във името на Бога всичко правят,
към Рая са избрали своя път!
С различен светоглед са те от мене...
И аз самият не съм като тях.
О, нека всеки Свойто да поеме,
да спазва своя Правилник за Грях!
24.05.2006 г. Техеран
© Христо Славов All rights reserved.