Sep 30, 2009, 12:27 AM

Няма да се дам 

  Poetry » Other
678 0 4

Няма да се дам

 

Аз няма да се дам на тебе, горест!

С горещи нокти впиваш се в душата ми

и бавно в мен разстила се умора,

приплъзваш тихо, бавно пипалата си,

но няма да се дам!

 

Аз няма да пропадна в тебе, пропаст!

Недей ми хвърля спомени горчиви...

Примамваш ме със хитрост и злокоба

дълбоко, в твойте лапи сиви,

но няма да се дам!

 

Аз няма да потъна в теб, безкрайност!

И спъвай ме, и ритай, аз ще стана!

Оплитай ме във своята потайност,

лъжи ме, че лекуваш всяка рана,

аз няма да се дам!

 

Аз няма да се влюбя в тебе, слънце!

И в зима, и във мрак ще оживея!

Усмихва ми се пак пшенично зрънце...

Да ми се плаче, днес ще се засмея

и... няма да се дам!

© Кристина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??