Nov 4, 2010, 8:35 PM

Няма да забравя 

  Poetry » Other
701 0 3

 


Горчат ми билките. Медът ми е солен.
На думите забравих красотата.
Увехна тихо в синия буркан
най-малкото парченце от луната,
което някой бе ми подарил.
Превърна се в сърдит невен
с коси, оранжеви от гняв,
задира в глината зелените си нокти
и плаче, златнорусоляв,
за всичките  отминали лета...
Недей очаква, няма да ти бъда
ни прошката, ни миналото, нито спомена,
във времето е твоята присъда,
в сълзата детска в нощите отронена...


© Джулиана Кашон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??