Dec 7, 2022, 5:31 PM

О, бетонова земя! 

  Poetry » Civilian
228 1 3

 

 

Защо бетонът ни поглъща

и призрачни кранове стърчат?

В какво природата превръщат

стремежът за богатство, алчността?

И комини страшно и злокобно

пускат димящата ръка.

Задушават с езика си отровен

и в смог обгръщат живота в града.

Не взехте ли от нас достатъчно?

Като вампири засмукали кръвта.

Оставете ни поне началото!

Природата не стъпквайте с крака!

За някой златен грош в джоба

Режете без милост жива плът.

И стелете над нас прокоба –

Без изход ли ще бъде този път?

А раждат се зли предприемачи.

С черно куфарче и скъп костюм.

Ала ние виждаме в тях палачи,

окъпани със злато и парфюм.

© Ваня Йорданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • от една страна е добре да има производство, но как да се направи така, че да не замърсява природата е от първите въпроси, които трябва да се решат
  • Хубаво е, Ваня!
  • Защото вече сме 8 млрд, дупките в скалите отдавна не достигат
Random works
: ??:??