Dec 17, 2023, 11:26 PM  

О, сърце… 

  Poetry » Love
127 1 2


О, сърце мое, хвани се здраво,

и въздух поеми си, ще полетиш.

Като птица волно, волно полети,

и ведро погледни към небесата.

 

О, сърце мое, вече недей мълчи,

гласът свой открий и полети…

И не викай нощем приглушено ти,

и освободи всяка мъка ти с песен.

 

О, сърце, тихо, тихо ми шепни,

единствено пред любовта шепни.

Че тя ще чуе песента ти мигом,

щом с половината си то се събере.

 

О, сърце мое, своя зов вече чуй,

и накарай времето да спре в теб.

О, сърце мое, своя полет сбъдни,

и едно със любовта си остани…


О, сърце мое, волно, волно полети,

и напред с любов смело ти върви.

И не се отричай ти от своята песен,

и любовта в себе си носи и давай…

 

О, сърце мое, в любов ми говори,

но тайната на двамата в теб запази.

О, сърце, не забравяй, че обичаш,

приеми любовта си и нейния зов…

 

О, сърце, не таи повече в себе си,

единствено пред любовта шепни…

О, сърце не се заглушавай отново,

в гласът ти любовта ми живее…

 

О, сърце, не заглушавай зова си,

с вик или шепот, говори и мечтай…

И не забравяй ти своята песен,

единствено в любовта замлъкни…

 

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти, Иван! 😊
  • Сърцето, с порива на любовта, лети, лети към звездни висоти! Нека тази любов твоя да бъде винаги в теб до края на света!
Random works
: ??:??