Няма никога да те преследвам -
само вятърът заслужил е това.
Няма никога да те обсебвам
с песни или с влюбени слова.
Няма никога да се разбивам
като морска пяна във брега.
И надеждите си в твоите да вливам
като ручей в бурната река.
Може би по друго време.
Може би във друг живот.
И когато аз съм птица,
а пък ти небесен свод.
© Лия Василева All rights reserved.