Aug 25, 2009, 10:56 PM

Обич 

  Poetry » Love
544 0 2

                                                       На Ради!

Обичам те! Зная, ти мене - не!
Обичам те! И нима грешно е това?
Всяка вечер падам на колене
и редя горещите слова -
,,Ела при мене, при мене ти ела!"

И в мен се раждат спомени горещи
увехнали, като есенни цветя,
като нашите стари срещи,
като стара угаснала мечта.
Но мойте очи са две любовни свещи!

Да, очите ми са две любовни свещи,
във които огънят на любовта гори.
Ще забравя всички наши срещи,
но, моля те, само тихичко ми говори,
тихичко ми говори, за да не заспя!

Тебе чаках със години, защо да крия?
Тебе и двете ти огнени очи.
Душата ми звъни като камбанария
само спри - не плачи!
Аз обречен съм за теб да съм месия...

И пак се срещат нашите очи -
и твойте, и мойте - жадни за любов
подай ръка - прага прекрачи
и светът за нас ще стане нов!
Само ми подай ръка... и замълчи!

© Илия Кузев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??