Jul 9, 2021, 12:29 AM

Обич 

  Poetry » Phylosophy
206 1 0

И как да заобичаш ближния си, 

щом в овчи кожи се облича? 

Как тъй да станете съмишленици, 

когато той не е готов на всичко? 

 

Простиш ли грехове на миналото, 

ще сътвори за кратко нови. 

Да, Бог ще утеши обидените, 

но споменът тежи - олово. 

 

Да бъдеш праведен с неправедните

божествено е, не човешко, 

но църква се гради от камъните

на непростените ни грешки. 

© Лилия Кашукеева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??