Jun 4, 2012, 10:12 AM

Обичай ме 

  Poetry » Love
887 0 0

Обичай ме за мъничко поне,

тъй както старо вино се обича,

тъй както вятърът е влюбен в дивите коне

и в гривите им тайнствено наднича.

 

Обичай ме за мъничко, насън,

на глътки ме изпий сама в тъмата,

щом огнени светулки тихо вън

с целувка ги погълне тишината.

 

Обичай ме за мъничко, сега,

прегръщай ме във делника си скучен,

на хапки вкусвай радост и тъга

от залъка, в душата ми заключен.

 

Обичай ме за мъничко, за час,

накарай ме за миг да оглупея,

нагазил във морето от любов,

чудна лебедова песен да запея.

 

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??