Над всичкия разврат
Разпад
ликува
Един отсечени стих
И някаква надежда..
От черния екран -
Обесен се римува
Побърканият глас на поета
Кой е там? Кой пита?
Бяла точка тишина
Бяла точка тишина -
Забвение :
Човекът е направен да обича
Човек онзи разпнал човека
Заклал жестоко Авел - брат си.
Политнал после в космоса с ракета.
Човекът, изгорил на кладата човека
Човекът онзи дето от атома направил бомба.
Човекът предал, продал човека.
Човекът затрил, убил, забравил за човека.
Човекът без човека. Без любов е жива болест, патология.
Трагедия.
Но. Човекът във човека е направен да обича.
Обичайте човека.
Обичайте човека!
© Maria Radeva All rights reserved.