Две думи в мен се отпечатват,
но щом боли какъв е смисъла от тях?
Ако така останат неизречени...
дали пък ще изчезнат във нощта?
А искам свобода,
да мога да отвърна на зова,
извиращ от сърце,
родило се от две.
И как да те последвам или да забравя,
щом виждам болката от моя смях във теб.
А мойта липса е тъгата черна,
следа на твоето лице.
Да чувствам твоята тъга и радост
... болка.
Във тази лудост как се завъртях?
Щом трябва да се смея - плача,
а вместо сълзи в очите смях.
Какъв си ти, не зная,
ни себе си познавам днес.
Дали с душата си ще съм до края,
или ще се загубя, бягайки да я спася?
Поглеждам себе си и виждам тебе.
Поглеждам в теб, а аз съм там - мълча.
Не искаш да се виждаш в мене
ще ти хареса,
а тогава...
ще искаш
тука да стоиш,
а тази глупост разума не ще ти позволи.
И криеш се зад призраци отдавна били,
оставили следа, но не и чувства в теб,
че мене да ме имаш ти е непосилно,
и твърде (много) идеална съм за теб.
Не се разпадай пред очите ми,
не се топи в тревоги.
Ти трябва да си цял и да гориш,
че ти за мен си светлина и радост,
светулке моя,
пътя ми да осветиш...
© Валентина Кирчева All rights reserved.