Никога от теб
не ще се откажа,
МОЯ, БЪЛГАРИЙО, любима!
Със зъби и нокти ще се боря
още дълго да те има!
Срамота е как така
се получиха нещата...
стотинки жълти за близалка
мъчат се да съберат децата...
А родителите бедни
вече чувстват, че са непотребни,
как и тока, и водата да платят,
и на малчуганите си джобни да дадат...
А хладилниците как ще заредят?
Трябва, миличките, за целта
голи и боси да вървят.
Политици разни
разнообразни, мазни,
жадни за пари и власт,
разпродадоха те цяла,
не оставиха и част за нас.
Българийо, колко ще те има още?
И ще спи ли скоро
майчицата ми спокойно нощем?
Монополи ужасни
хвърлят сополи заразни
и превръщат живота
в тежка проказа...
Всичко се разпада пред очите наши
и забъркват ни във всякакви световни каши.
А ние сме държавица...
малка, но славна!
НЕ НА СВЕТОВНАТА ГЛОБАЛИЗАЦИЯ БЕЗСРАМНА,
която здраво ни ограбва!
Нека бъдем ние -
една страна, един народ...
Българи сме се родили
не напразно в тоз' живот!
И понеже е прекрасна
нашата родина,
от картата световна
името ù искат да затрият,
нас да колонизират
и като роби да почнат да третират.
ЗА БОГА, това от години вече се случва-
нищо, че медиите не го излъчват.
Но будност в българина
сякаш се пробужда,
започва да се усеща
злокобната намеса чужда.
Вярвам, че нещата почват мъничко да се обръщат.
Ще си върнем България,
тя е могъща!
Нека заедно го направим,
поотделно просто няма да се справим.
Обединението прави силата.
ОБИЧАМ ТЕ, БЪЛГАРИЙО,
ти си ми най-милата!
© Цветелина Маркова All rights reserved.