May 11, 2010, 10:41 PM

Обичаш ме? 

  Poetry » Other
805 1 0

 

 

Обичам те! Но ти не вярваш -
красиви думи са единствено за теб...
И аз опитвам - на дела доказвам ги,
а пак съмнението ражда помежду ни лед...

"Обичам те!" - звукът негов познат е,
издиша се от мойте дробове.
И вместо... да го вдишаш ти обратно,
въздишката от недовериe расте...

"Обичам Теб!" - така звучи ли достоверно?
"В сърцето ми единствена си ти!"
Защо заплака? Ето... нежно,
леко избърсвай топлите сълзи.

Плачи! Сълзите капки чисти са -
дъждовно плаче любовта,
която твърде дълго бе потискала
кристалната соленост на деня.

Плачи сега, а после ще поплачем двама -
за вдишаните и издишани слова...
Накрая тихо ще прошепна само:
"Жадувам те, любима! С все душа!"

И пак ще почне всичко отначало -
издишам аз, а ти въздишаш след това...

© Стаси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??