Aug 5, 2020, 10:26 PM

Облаци 

  Poetry » Other
617 1 1

 

 

Цял следобед
слънцето
с тъмни облаци се бори -
не може с усмивката си
да ги победи.
Те са много,
то
едно е.

А е залез вече...

Птиците
в шубрака се смълчаха,
вятърът
умори се да свисти
и сниши се.

Стана тежко,
душно,
тихо.

Заваля.

Дали облаците
чрез дъжда
душата си пречистват
и после стават
бели,
леки
и безгрижни...

 

 

© Ласка Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??