Dec 2, 2020, 8:37 AM

Облик скрит 

  Poetry » Humour, Phylosophy
580 0 0

Аз искам облика си да покажа

тъй както е във мен

и може би с това ще те накажа

не съм отец светен.

 

Това съм аз недей се чуди

какъв е този дърт овен

не са измислиците луди

наистина съм аз кретен.

 

В годините се крих успешно

преструвах се на умен мъж

не беше никак даже лесно

да мамиш всички наведнъж.

 

На запад всеки тъй се прави

на кротка глупава овца

прикрива ноктите корави

напада хищно зад гърба.

 

Сега когато няма нужда

да се преструвам на голям

отхвърлям тази кожа чужда

без чувството на срам.

 

Аз тъп съм, мързелив и муден,

неверен, крив и недозрял

 кошмар за гражданин учуден,

 озъбен, прост освирепял.

 

Това съм аз, кибича на площада

лежа по пейки там и тук

и може би кат лоша изненада

изкачам от казана за боклук.

© Клажер от Килиджевци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??