Apr 8, 2010, 10:13 AM

Oбречена 

  Poetry » Love
494 0 6

                                               Обречена...

 

Любов моя - лилиев цвят

във водите на езеро.               

Открия ли те,

 кича със теб сърцето си.

 

Любов моя,

пъпка на роза

с ухание несравнимо,

пия от аромата ти,

радостна, че те има.

 

Любов, скала търпелива,

аз съм мъха по тебе.

Ветрове те брулят,

дъждове те заливат,

но си гордо поднебие.

 

Любов, загадъчна планета,

тайнствена  легенда,

музата на поета,

на сетивата му нежна бленда.

 

Любов, испанско фламенко,

танцувано в измерение

с ритъм на гордост и плам.

Пияно от страст и вълнение.

 

Любов - необятна Вселена,       

научи ме да те обходя.

В теб  всяка звезда родена

изгрява, но и изстива.

 

Любов, вечна като живота,

глад мой и жажда,

мое преживяване,

безсмъртие и прераждане.

 

Любов – Бог мой и Създател,

смирена коленича,

тихо глава привела,                   

духа си на теб обричам.

 

 

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??