ОБУВКИ?
Колко съм комична
с обувките си стари?
А в джоба ми критично
липсват авоари.
Смачкани бомбета.
С мазол като фъстък
куцам към гезмето
с подпетен патък.
Ох, отзад убива,
а отпред ми стискат.
Да си купя? Бива,
но парички искат.
И ум и думи губя.
От где таз мисъл свежа?
Щом не мога да си купя,
пръсти ли да режа?
Донка Колева
© Донка Колева All rights reserved.