Oct 18, 2008, 12:30 PM  

Оцеляване през лятото 

  Poetry » Other
581 0 5

Не можах да умра изведнъж,
да изчезна внезапно без писък,
сълзите да ме удавят през лятото.
Аз съм тука все още, макар и изстискана
в тези празни черупки от рачета.

В тази суша и в тази тропическа жега
как реши, че ще бъда удавена?
Тук на припека говори със сушата,
и изхвърля с вълните мечтите си
това което от мене остана.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Публикувано във

 

© Електронно списание ЛИТЕРАТУРЕН СВЯТ, 2008 – 2018, БРОЙ 110 ОКТОМВРИ 2018

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??