Очакван ден - нечакано начало,
самотен бил си пак в нощта,
за теб денят е само огледало ,
за живата душа затворена в плътта!
За теб отдавна времето е спряло,
сега държиш го в ръце,
от теб зависи единствено и само,
как ще продължиш напред!
Проникнал си навътре в нещата,
познаваш болката - гнева,
с теб живее самотата,
забравил си светът навън!
Душата ти от болка свита,
ранена е - жадува топлина,
сърцето ти е с лед покрито,
забравило е нежността!
Болят те раните душевни,
в очите мъка се таи,
ти стенеш мълчаливо,
уста ти лъжи шепти!
Играеш си с чувствата без жал,
и търсиш кой - какво е дал!
Но тъй не може разбери,
да търсиш топлината в чуждите очи!
Ти трябва да гориш без плам,
в очите ти бушува жар,
защо гасиш го с лъжа,
и раняваш чуждата душа?
07.01.2009 г.
© АСЕТО All rights reserved.