Nov 5, 2009, 12:42 AM

Очи красиви 

  Poetry
668 0 1

                  Очи красиви... о, вий, очи красиви,

                  знаете ли за ваш'та красота,

                  знаете ли, че във дните сиви,

                  отдалеко грее ваш'та доброта.

                                                                                                                                                                                      

                  Колко прелест има, мили Боже,

                  колко крехка чистота...

                  пречистваща с каквото може,

                  натъжена всяка нечия душа.

 

                  Каква е таз' магия нелечима,

                  тази жар и буен пламък...

                  горящ дори в най-снежна зима...

                  зампламтяващ мъртъв камък.

 

                  Блажена да е ваш'та красота -

                  тя винаги ще бъде млада

                  и кой ви срещне нявга по света,

                  мигом ще издъхне от наслада.

© Ивелина Паунова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Блажена да е ваш'та красота -
    тя винаги ще бъде млада..." - Прелестно!
Random works
: ??:??