Dec 24, 2019, 10:53 PM

Очисти ме 

  Poetry » Other
497 0 0

Къде сгреших... къде? Кажи ми! 
Моля ти се Боже... Покажи ми!
Дали в мисъл, думи или в дела, 
моля те да ми покажеш, ти ела!

Покажи ми, за да се поправя, 
моят грях пред тебе да оставя!
Знам, че не живея в святост, зная, 
но кажи ми ти, за кое да се покая!

Аз зная, че съм много грешна,
но искам аз с тебе да се срещна, 
да ми откриеш, греховете тайни, 
не изповяданите, знайни и не знайни.

Да ги изповядам и да ги оставя, 
в миналото си да ги забравя,
като нов човек, да продължа напред, 
по твоят път, до край и с теб. 

Да бъда нов човек, с ново начало, 
да ме очистиш с кръвта си изцяло,
пред теб да бъда чист и нов съд
и да вървя до края, по твоят път. 

Научи ме Исусе, да не съгрешавам
и на не приятелите си да им прощавам, 
да се моля на теб, без съмнение
и да устоявам на всякакво изкушение. 

Да не съгрешавам, научи ме
и с духът си святи, изпълни ме, 
прости ми греховете в думи, мисли и дела, 
моля ти се очисти ме! Святи Дух в мен ела!

© Виктория Йолова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??