Nov 10, 2022, 7:02 PM

Очите на дете 

  Poetry
180 1 2



Днес се вгледах
във очите на дете –
езера,
кристално чисти и дълбоки!
Пълни с обич,
щастие, любов и радост –
в тях света ми се усмихна!

Днес,

се вгледах във света...
През очите на дете –
кристално чисти и невинни...
И видях света, какъвто днес не е...
Светъл!
Чист!
Добър!
Красив!
Със добро изпълнен!
Във цветя и птичи песни –
най-грижливо бе обгърнат!
И небето беше синьо, синьо!
Tоплина и сигурност
от него бликаше...


Днес,

се вгледах
В чистите очи
на мъничко дете...
И видях света...
какъвто трябваше да е!
Какъвто трябва,
на децата да оставим!
И повярвах,
че ще е!
Вгледаме ли се, дълбоко, дълго,
в чистите,
невинните,
очи
на мъничко дете...


Valentina Mitova  

09/11/2022

© Valentina Mitova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??