Очите ти са водопади
Очите ти са водопади,
сълзите си изливат във лоното на тиха пазва.
Като капки падат,
като тихи листопади,
потъващи в килима пъстър.
Прости ми, днес ще бъда мил
и само нежни думи ще говоря,
за теб ще бъда силен
и много добрини ще сторя.
Оставам тук
сега и завинаги,
целувам ръката ти бяла.
Очите ти гледам,
а там водопади
изливат водата си цяла.
© Димитър Георгиев All rights reserved.