ОДА НА ЛЮБОВТА
Събужда ме изгрева нов
и отварям плахо очи,
пропити с капки любов
в непресъхнали мокри следи.
Болка раздира мойто сърце,
но посрещам поредния ден
с надежда, че твойто лице
ще видя в съня си пред мен.
Разливам цветни слова
в палитра от черно и бяло,
за да ти кажа с тъга,
че без теб всичко е спряло.
Макар че време отмина,
още помня как ти и аз
стояхме в нашта градина,
сплели души във захлас.
Този спомен скъпо ще пазя
до последния миг на живот
и обещание ценно ще спазя –
да обичам само тебе до гроб!
Съдбата ще бъде моя другар,
показващ ми верния път
и с вяра до небесен олтар
нас ангелите ще отведат.
Ти със светлинен воал
ще озариш райския бряг,
аз без дъх занемял
ще захвърля черния фрак.
В очите зелени навеки
ще виждам безконечни дъги,
а по трънливи пътеки
ще посея за тебе свойте мечти.
Безкрайни животи,
хилядолетни лета
и предвечните ноти
изпълват песен една…
Ти си Любовта!
© Камен Тодоров All rights reserved.