Mar 19, 2022, 7:07 PM  

Огледало 

  Poetry
307 5 4

Измислих те до болка съвършен.

Изградих образа ти в огледало.

Очите ти да търсят само мен,

сърцето ти за мен да е изцяло.

 

И някак си почувствах се добре.

Изградих образа ти в огледало,

безкраен да е като синьото море 

без да има край или начало.

 

Запазих само външния ти вид.

Изградих образа ти в огледало.

Получи се перфектен индивид

и за миг сякаш времето бе спряло.

 

Обичах те и беше ми любим.

Изградих образа ти в огледало

да бъде силен, непоколебим,

но със сърце за мен копняло.

 

Една измислица си, знам това.

Изградих образа ти в огледало,

Напук на лъжовните слова,

напук на всичко изсивяло.

 

А ти прошепна: “Аз не съществувам” ,

но всяка вечер отначало

измислям те и те рисувам,

изграждам образа ти в огледало.

© Ивет Боянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??