Jul 28, 2006, 12:24 PM

Огньове на живота 

  Poetry
697 0 1
Омайните огньове на живота
прииждат с бързи бегове.
Запалват мигом чувства скрити,
събуждат диви зверове.
Изгаснат ли - не ще доиждат,
няма да е същото без тях,
опариш ли се - пак ще страдаш,
затуй че си приел със смях
съдбата, що е отредила,
такъв позор или беда,
щом злата участ в теб е скрила
таз изгубена мечта,
да бъдеш или не
със тез огньове
приятел или враг,
мил и драг,
на живота верен син!
А чрез спомена любим -
предай се на живота...
Бъди ти огън вместо плам.

© Маринела Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • хубава идея, хубаво започва, но накрая му се губи нишката. и думичките "бегове" и "доиждат" някак не звучат. според мен е добре да го "загладиш" малко.
Random works
: ??:??