Поради липсата на раздел „Авджилъ́к“, го слагам в раздел „Хумористична“ поезия.
Както кротко си седях,
та́мо на гюмето,
тлъста патка аз видях –
ша́тнах я с чифтето.
Пух се разхвърча в снега...
не перо, а шпага!
Драсках, писах и сега
тих е „Оканаган“.
С нов патрон и стара цев,
дебна Огопо́го!
Ти недей така рева,
патки има много!
______________________________________________________
* В канадския фолклор Огопого е митично чудовище, обитаващо езерото „Оканаган“ в Британска Колумбия.
https://www.history.com/embed/21134699
Аз не съм ловджия. Не правя разлика между "патки" и "патици".