Jul 29, 2018, 1:17 AM

Ограничени мечти 

  Poetry
249 0 1

ОГРАНИЧЕНИ МЕЧТИ

 

Каква е връзката с брачни халки без любов?
Парите ли са виновни, или други причини?
Дори животните се подготвят за разплод,
очаквайки тръпката през сърцето да мине.

 

Защо ли сърцата ни станаха банкомати,
допълвани нощем след греховен секс,
а душите мълчат, притиснати с дати,
подпийнали с чашите изпити на екс?

 

Бедност ли тласка към безумния грях,
или жажда за слава, охолство и власт?
Главите посипали пред Бога със прах,
превръщаме дните си в суета и сласт.

 

Но такава „Любов“ е къса, нетрайна.
След нея се втурваме в нови мътни води,
да ловим риби големи в доби потайни
и с това свършват ограничени мечти...

 

Не е живот достоен за изящна поезия,
а пътеки, губещи се в греховния мрак,
любовно, трепетно сърцата се не чакат,
а потъват „известни“ в „звездно богатия злак“...

 

24 07 2016

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??