Nov 22, 2013, 8:51 PM

Огън и вода 

  Poetry » Love
1618 0 2

 

Аз съм огън, избухнал в нощта,
свети ярко душата ми факла.
Ти си нежна, спокойна вода,
бавно стъпваш след мене във мрака.
Аз съм лудост с много лица,
дива, страстна, понякога тиха.
Ти си дъб сред зелена трева,
кротко чакаш да спра да се скитам.
Аз съм буря от обич и грях,
искам целия свят да превзема.
Ти си полъх, бродещ в нощта,
тихо чакащ нашето време.
Аз съм огън, ти си вода,
но съдбата реши да ни срещне,
в онзи ден огорчен от тъга
с нас се случи... Случи се нещо...

 Пак съм огън, но с пламък любов,
 ти - стихия живот разпиляла.
 И е чудо как с теб сме едно.
 Две вселени... ново начало....

© Биляна Битолска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??