Jun 2, 2020, 1:16 PM

Огън, Земя, Вода, Въздух 

  Poetry
437 0 0

Земя-"Като една човешка длан"

на нея аз живея с вас

та кой не тъпка я

и кой ли не ламтя

да я присламчи в своя власт.

 

Въздух-ветрове бушуват

около нас и в нас

оголват съвеетта ни,

а друг път ни покриват

с нежния зефир,

душите ни лекуват.

 

Вода-и раздели я Бог

над нас небе

под нас море,

а ние в простора

с жадни устни отпиваме от нея.

 

Огън-от думи можеш

ти да изгориш,

но и в топлината на две очи

ти да потънеш.

© Румяна Щерева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??