Jul 30, 2015, 9:57 PM

Охлюв 

  Poetry
918 0 3

Охлюв

 

Захвърлил своята черупка,

там някъде сред гъстите треви,

пълзеше охлюв бавничко на припек

по гладък и добре нагрят цимент.

 

Загледан в голото му тяло,

оставящо следа от лепкава, безцветна слуз,

към него мислите си отклоних изцяло,

държейки се за левия безимен пръст.

 

Представих си как грайфер с груба сила

стоварва се случайно и бездушно!

Уплаших се! Тревожен спуснах пипала!

А охлювът в ръката ми се сви уплашен!

 

Преместих го на сигурно и меко,

там някъде сред гъстите треви.

Но странно е, не ми олекна!

Слузта от пръстите едва измих.

© Иван Бърдаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??