Mar 30, 2019, 9:57 AM

Ожени се, сине 

  Poetry » Authors song
382 0 0

Рече мама, син да си ожени.

Рече мама, син да си ожени.

Най-първия от селските ергени.

Рече мама, рече и отсече –

за булка, сине време ти е вече,

за булка, сине време ти е вече.

Ой, мамо, мамо! Що да ми е време?

Ой, мамо, мамо! Мен коя, че вземе?

Ой, мамо, мамо! Мен коя, че вземе?

Оти се кахъриш, убав си ми, сине

нема мома тебе да подмине,

нема мома тебе да подмине.

Що не земеш Станка, арна домакиня –

копа, жъне, сее даже и у тиня, даже и у тиня.

Що не земеш Нада, убава и млада –

цел ден, че ти шета и по гръб не пада,

цел ден, че ти шета и по гръб не пада.

Сал не зимай Данка, стройна кат фиданка –

цел ден кръсти ръце, гизди се и пее –

ой, сине, сине, че те разболее!

Цел ден кръсти ръце, нищо не умее –

ой, сине, сине, че те разболее,

ой, сине, сине, че те разболее!

 

https://www.youtube.com/watch?v=LySAV5dWEjM

© Надя Уорендър All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??