Онази жена – съвкупност от няколко верижни реакции,
къса мъжките погледи, заплетени в солените й коси,
както се късат билети за морски атракции.
После сяда на косъм от равновесието
и от приличието им.
Сочните ѝ устни контролират
всички шест части на главния им мозък.
Онази жена минава през мъжките погледи
на косъм от приличието и ги препълва с жажда
чак до ръба на чашата.
На ръба на желанието са –
една голяма вълна убиец в гърлото им
едва не ги удавя в собствения им организъм.
Полъхът на уханието ѝ превръща телата в медузи,
а пясъкът по бедрата ѝ
в най-желаното мъртво море за преплуване.
Тя им поднася лятото на примка от водорасли
и се обесва скуката от летните им животи.
© Мария Ганчева All rights reserved.