Aug 5, 2017, 5:55 PM  

Ония топли дни 

  Poetry » Love
450 2 4

Върни ме назад при ония

времена, когато свободен 

бях, когато летеше ми душа!

Върни ме назад, в ония топли

и светли дни, когато бяхме

влюбени, двама аз и ти!

Да, свободен бях, защото

летях на крилете на младостта, 

защото любех те с цялата

си душа. И не беше ме страх

сам да скоча в пропастта. 

Да докажа пред теб и света, 

че ти винаги за мен била си

единствена! Моя любов, моя

любима жена! Любех те, ти 

нежна и светла. Но не както

любя сега, с похот и страст, 

а както майка люби детето свое.

И страх ме беше да не те

загубя и нараня. И всеки твой

жест и дума мила бяха като

небесна благодат. Като

семенца падаха в сърцето мое

с обещание за нов свят. 

И сега любя, но съм сам.

Сърцето е сковано, душата...

Ах, душата моя...

Върни ме назад в ония топли

и светли дни, когато влюбени

бяхме, двама аз и ти! Когато 

беше озарен в светлина

света ни!

© Давид Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • На мен така ми харесва, така ми е дошло, така съм го написъл.
  • Много, много е красиво... ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️❤️
  • Видях грешката, смених го. От онея стана ония. Това ли имаше предвид, Вили
  • Много носталгия има тук. Било е истинска обич.
    Стихчето докосва.
    Но моля те оправи заглавието или помисли за друго.
    С най-добри чувства
Random works
: ??:??