May 8, 2013, 2:44 PM

Опасна за живота 

  Poetry » Love
1814 0 4

Внимание, опасна за живота! -

ще лепна на челото. Да се знае.

Преди и някой друг, по-оборотен,

да се излъже да ме пожелае.

Пък после да се скубе по косите,

в бетонена стена глава да блъска,

задето ме е гледал във очите,

уверен, че съм глупавата гъска,

а той - нормално - хитрата лисица,

която ще ме хване във капана...

Игричките обаче са лъжица

за умните мъже! А стават драма

за тези, дето нямат и представа

кога да спрат да бъдат тарикати.

И много често тъй се получава,

че котката от мишката си пати.

И много често краят е трагичен

за хищника. Защото става жертва.

И много често някой заобичва

баш този, пред когото слага летва.

Затуй от днес - с табелка на челото.

Поне един наивник да предпазя.

 

И не за друго... Затова, защото

не искам себе си, след мен, да мрази.

 

© Васка Мадарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??