Jul 15, 2010, 9:41 AM

Опит за летене 

  Poetry » Love
857 0 2

Понякога поглеждаш ли небето?!

Скрит в облаците му, оставаш хармонично сам...

Възпято е от хиляди поети,

а сякаш всеки път откриваш още нещо там...

 

А случва ли ти се да мислиш с простора,

широко, сякаш си потънал в чудеса.

Да си представяш множеството хора

и да си радостен, че си избягал от това?!

 

Замислял ли си се, загледан в планината...

Потъвал ли си в нейния разкош?!

За миг почувства ли как сливаш се с тишината

и падаш в плен на силната ù мощ?

 

Кажи ми, скоро гледа ли в тъмнината?

Омаян от уханията на нощта?

Изпълни ли спокойствие душата

и в мир дочака ли блажено сутринта?

 

Докосвал ли си скоро с усмивка

в съня си нечии коси?

И колко пъти се огледа уязвимо

в морето от любов на две очи?

 

Попитай ме дали говоря често с мрака,

попитай и дали му казвам, че боли...

В небето недокоснатите ни  мечти ни чакат...

А взираме се в него толкова сами...

© Елена Елена All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Колко пъти съм седял съм в поляните по Балкана и съм мислел за такива неща...незнам, но друго освен ПРЕКРАСНО не мога да кажа
  • Прекрасен стих! Поздрав!
Random works
: ??:??