Jul 30, 2014, 3:10 PM

Оптимизъм при залез 

  Poetry » Phylosophy
449 0 3

Оптимизъм при залез

 

По светлите следи на слънцето

се спуска бавно вечерта

и сенките се удължават, там където

ще легне и заспи нощта.

 

Небето плавно, в тъмносиньо

завива лятната умора,

залязва слънцето, вечерно кино

подготвя нови светлини в простора.

 

Звездици заблестяват в небосвода,

отнякъде довява вятърът прохлада,

природата се чувства по-свободна,

по-спокойна и по-стройна е душата млада.

 

И в часовете на отминалия ден,

почувствали, че истински сме живи,

ние - част от денонощния рефрен -

вече може да заспим щастливи.

© Бойко Беров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??