May 23, 2015, 1:31 AM

Още дишам 

  Poetry
467 0 3

ОЩЕ ДИШАМ

 

Още дишам. Животът тече

пълноводен по сините вени.

И очите ми виждат небе.

И в сърцето ми - песен за тебе.

Че когато настане студът,

знам, ще трябва сама да се топля.

Но сега е живот. И е път.

И е още далечно...

И кротко

над стрехите изгрява нощта.

И стихът ми изгрява след нея.

Още дишам. Животът е цял.

А в сърцето ми - цяла Вселена...

 

Венцислава Симеонова

© Венцислава Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??