Jun 5, 2012, 11:16 AM

Още една уж приказка 

  Poetry » Other
487 0 2

Живяла приказна кралица
сама с богатство неголямо
и единствено желание само
да превърне принц във цар,
ако донесе и очаквания дар.
Навлеци, желаещи да я покорят
уж с дар, но с идея да крадат,
поглъщали от нея топлина
"герой", оставяйки я пак сама.
Царицата започнала да гради
крепост, зазиждайки се от стени,
и пляскайки доволно със ръце,
викала на идващите "Хайде де".
Нека сега Ви видя без старание
ще влезете ли само с обещание,
крадци, паплач, чупката от тука,
желанията Ви чакат на боклука.
Оставал и по някой друг хитрец,
във тъмното със шперц подлец
вратите искал да отвори, да окраде -
но какво ли, зрънце останало ли бе.
Самота обвила стените във скала,
гордостта на пост в ключалката била,
смехът превърнал се в бясно куче,
твърдост от сърцето кой ще смуче.
Царицата величествено със наслада
гледала как падат търсачите награда,
пак слънцето осветявало я в блясък,
който луната си взимала със крясък.
От пазач самотен прокапала сълза,
изпратена с една-едничка мисъл за
очаквания от жена в сърцето дар,
нежност от студа разпалила пожар.
.........................................................
Случайно там бил принц богат,
измъкнал царицата от огнен ад.
Видял, че е прекрасна и я пожелал.
Не било необходимо, не се старал.
Тя, уморена, в ръцете му пленена,
от щедрост и разкош опиянена,
в приказното кралство приютена,
останала като негова сирена.
Той станал крал - крила ù дал.
Тя - богатата кралица, не летяла
без разрешението му, но тайно
с умиление си спомнила незнайно
как царицата, търсеща своя цар,
станала кралица уж без господар.
Обикаляла света със своите крила,
продължавала да търси любовта.

Всяка приказка си има край
и всеки си намира своя рай,
кой смее се, кои поплаче,
обаче чувства се сираче
всеки, който не бъде приютен
от царицата, не отпие запленен
уханието на жена и със поклон
ръцете си не превърне в трон.
Злодеи в приказката няма,
не я превръщайте и в драма,
който търси, си намира, губи
и пак не спира да се труди.
Преглъща, жадува и още пие.
Мълчи, шепти и започва да вие.
Танцува, притихва, а после се крие.
Аз съм, Ти си – това сме си Ние.

Vacuum

© Влади Мир All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??