Oct 1, 2008, 11:11 AM

Още веднъж 

  Poetry » Love
629 0 9

Ще се катеря догоре. Още веднъж.

Където проплакват скалите.

Където са облаци бременни с дъжд.

Където се раждат орлите.

По полята ще тръгна. Още веднъж.

Стъклопис, дето везат реките.

Там, дето никнат пшеница и ръж

и от слънце болят те очите.

Ще дойда при тебе с есенен дъжд.

До косите ти пищни минзухари ще сложа.

Ще те целуна в съня ти. Още веднъж.

Ще те милвам. Ще шепна: Прекрасна е, Боже!

А после е ясно докога, накъде...

Будила ли си някога заспало дете?!

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??