Nov 15, 2012, 10:50 PM

Основаването на Рим 

  Poetry » Other
785 0 9

Изклахме си стадата. Затова
и глутницата взе да се смалява,
от двайсет вълка – днес едва-едва
пет-шест надават сипкав вой тъдява.

Сплотени в йерархично общество
са вълците – от алфа до омега.
Щом има плячка – следва пиршество:
пръв хапва вождът, другите – след него.

След туй вълчица-алфа с алфа-вълк
по дивия закон се съешава...
Но днес е глад – забравил своя дълг
вълкът с проскубана опашка шава.

Вълчицата си търси единак,
готова е за хищното му семе -
спед кратка схватка в някой гъсталак
е бременна - със Ромулус и Ремус.

© Владимир Виденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??