Чета ви, о, отлично ви чета,
и виждам, как портрети си рисувате,
в които сте дарени със крила
и ангели в небето си целувате.
И питам се, бе имам ли проблем -
Та всички пишещи за себе си, тъй светят...
Такава святост не откривам в мен,
и тук ми иде да си плюя на късмета.
Добри сърца, чета, любов даряват,
на всеки вдъхват вяра, а и мощ,
душите чужди, трябва ли, спасяват.
На този фон... се чувствам много лош...
Не съм убиец, нито психопат,
но нямам тез описани свръх сили.
А ето го, колегите летят, летят,
в небето, като дивни чучулиги.
И всеки е красив, благ, пълен с мъдрост.
Май аз съм сред поетите жив срам,
принцеси не спасявам с луда дързост,
и дяволи не гоня със тамян.
Простете ми, че съм така невзрачен
далече от стандартите високи.
Не съм поет, щом имам образ мрачен
и крия в себе си житейските пороци.
Единствено способен съм да ръкопляскам
на вашата духовна извисеност,
докато сам съм неспособен да надрасна
човешката си същност и потребност.
Е, ето, че разкрих пред всички лик,
във който слабостите ми оголват кости.
Не съм на вашето ниво, не съм велик,
оставям си... човек докрай аз просто...
19.11.2020.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.