Dec 22, 2011, 11:52 AM

Освещаване в тихата нощ 

  Poetry » Other
918 0 3

Над  постелите меки  
от сняг,
в небето
на  красивата зима,
звездни канделабри
пали  пак   
старият, обичан
Коледен маг
и всяка снежинка
превръща във фея,
целуваща земята
с елхи украсени
по нея...
Носи се
звънкият смях,
на ангели бели,
в празничен танц
над света полетели...
Всички с обич
пламтяща в очите,
изричат
най-топлите думи,
а вятърът носи
искрици от тях
на заснежени
дръвчета
и друми,
а с молитва
и коледна песен  
Б л а г о с л о в е н а
в тихата нощ,
земята  освещава  
реликва -
човешката,
свята Любов!

© Дейзи Патън All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??