Неможещи, Нечуващи, Невиждащи, Но искащи
Нечувстващи, Незнаещи, Но мислещи
Безславно оковани с бронята на чувството
В капана на материята, на греха и лустрото.
Затуй се борим всеки ден, кой както може
Душите да предпазим от тъмата
Обречени, но на уста с името на дядо Боже
Надяваме се някога, на някаква отплата.
Бъди добър към себе си и с охота
Обичай, и ще си обичан ти
А другото е просто част от пътя към голгота
По, който твоята душа ще трябва да върви.
Прощавай всеки път, не чакай
Че всичко в тебе се тай
А времето е малко, не отлагай
И твоя дух ще се успокои.
Освободи сърцето от капана на омразата
И спомена за някаква безмислена злина
И ще премахнеш ти заразата
Която те убива всеки ден без капчица вина.
Христо Христов
© Hristo Hristov All rights reserved.