Jun 23, 2021, 6:37 PM  

От мен до теб 

  Poetry
321 10 15

От мен до теб земята е широка

и пътищата все са непознати.

Душите ни, разделни са, до болка,

а болката попива по крилата.

Надигам се към теб, за да те стигна–

една любов без дата и без име.

Попаднеш ли в очите ми – не мигам.

Попадна ли във твоите – вземи ме.

По въздуха дъхът ми се изгубва,

смалявам се. Цветът ми е прозрачен.

Разбирам, че животът ни погубва

но само ако нищичко не значим.

И питам се дали ще те открия,

сега, когато времето е спряло.

Стрелките зад часовника се крият

и знаят, че е късно за начало.

Душите ни разделни са до болка –

а пътищата  – толкова далечни,

но падна ли в очите ти дълбоки

се моля само – там да бъде вечност.

 

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??